Desert cu gem de capsuni si ghimbir
PrinteazaDesert cu gem de capsuni si ghimbir din: gem de căpşuni, făină, margarină, apă rece, sare, zahăr, esenţă de vanilie, zahar brun, praf de ghimbir.
- 1 borcan cu gem de căpşuni
- 350 g făină
- 225 g margarină
- 4 linguri cu apă rece
- 1/2 linguriţă rasă cu sare
- 1 linguriţă cu zahăr
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- zahăr brun
- 1/2 linguriţă cu praf de ghimbir
Mod de preparare:
Intr-un vas, pune făina, sarea şi zahărul, amestecă-le şi adaugă margarina rece tăiată cubuleţe.
Zdrobeşte margarina cu un tel sau cu mâinile, cât mai repede, ca ingredientele să nu se încălzească.
Adaugă apa (foarte rece) şi pune aluatul într-o folie. Tine-l la rece măcar o oră.
Pune aluatul pe masa înfăinată şi întinde-l cu sucitorul (ţinut şi el în în congelator câteva minute).
Taie fâşii late de 5-6 cm, pune într-un capăt o lingură cu gem de căpşuni amestecat cu o linguriţă cu esenţă de vanilie. împachetează trigoanele ca pe plic.
Unge-le cu un amestec de apă şi zahăr brun (pentru culoare) şi dă-le la copt 20-25 de rginute sau până când se rumenesc.
In funcţie de gust, adaugă în gemul de căpşuni 1/2 linguriţă cu praf de ghimbir.
Gemul va căpăta un gust deosebit, iar trigoanele vor deveni preferatele familiei.
Desert cu gem de capsuni si ghimbir
Pofta buna!