Desert cu gem de capsuni si ghimbir

Printeaza

Desert cu gem de capsuni si ghimbir din: gem de căpşuni, făină, margarină, apă rece, sare, zahăr,  esenţă de vanilie, zahar brun, praf de ghimbir.

 

Ingrediente:Desert_cu_gem_de_capsuni_si_ghimbir

  • 1 borcan cu gem de căpşuni
  •  350 g făină
  • 225 g margarină
  • 4 linguri cu apă rece
  • 1/2 linguriţă rasă cu sare
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • zahăr brun
  • 1/2 linguriţă cu praf de ghimbir

 

Mod de preparare:

Intr-un vas, pune făina, sarea şi zahărul, amestecă-le şi adaugă margarina rece tăiată cubuleţe.

Zdrobeşte margarina cu un tel sau cu mâinile, cât mai repede, ca ingredientele să nu se încălzească.

Adaugă apa (foarte rece) şi pune aluatul într-o folie. Tine-l la rece măcar o oră.

Pune aluatul pe masa înfăinată şi întinde-l cu sucitorul (ţinut şi el în în congelator câteva minute).

Taie fâşii late de 5-6 cm, pune într-un capăt o lingură cu gem de căpşuni amestecat cu o linguriţă cu esenţă de vanilie. împachetează trigoanele ca pe plic.

Unge-le cu un amestec de apă şi zahăr brun (pentru culoare) şi dă-le la copt 20-25 de rginute sau până când se rumenesc.

In funcţie de gust, adaugă în gemul de căpşuni 1/2 linguriţă cu praf de ghimbir.

Gemul va căpăta un gust deosebit, iar trigoanele vor deveni pre­feratele familiei.

 

Desert cu gem de capsuni si ghimbir

Desert_cu_gem_de_capsuni_si_ghimbir

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.