Desert grecesc
PrinteazaDesert grecesc din: foi de placinta, unt, lapte, zahar, galbenus, amidon, vanilie, vanilie, scortisoara.
- 2 1/2 foi de plăcintă
- 1 cub de unt
- 375 ml de lapte
- 2 gălbenuşuri
- 80 g de zahăr
- 2 linguri amidon de porumb
- vanilie
- scorţişoară
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul al 150° C. Se taie din foile de plăcintă 18 pătrate, cu care se căptuşesc şase orificii ale unei tăvi de brioşe. Se pune câte un pătrat de aluat şi se unge cu unt topit. Se repetă până când în fiecare formă sunt trei rânduri de foi de plăcintă.
Se dă tava la cuptor la 150°C timp de 10 minute, până când aluatul este auriu.
Intr-o cratiţă mică se încălzeşte laptele cu 50g de zahăr. Intr-un bol se amestecă gălbenuşurile cu restul de zahăr şi cu amidonul.
Când laptele începe să fiarbă, se încorporează cu grijă mixul de ouă, amestecând continuu, astfel încât crema să fie omogenă. Se fierbe până când se îngroaşă crema.
Se toarnă crema peste foile de plăcinta. Se presară cu scorţişoară.
Desert grecesc
Pofta buna!