Desert cu gutui coapte din: gutui, zeama de lamaie, zahar, apa, miere, unt, fulgi de migdale.
Ingrediente:
4 gutui
zeama de lamaie
100gr zahar
600ml apa
6 linguri miere
25 gr unt
25g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Taie în două şi îndepărtează cotorul de la 4 gutui. Freacă imediat cu puţină zeamă de lămâie partea unde ai tăiat, pentru a împiedica oxidarea.
Topeşte 100g de zahăr în 600ml de apă, într-o cratiţă adâncă.
Dă lichidul în clocot, pune în el gutuile, apoi acoperă parţial cratţa şi lasă fructele să fiarbă 25-30 de minute, până se înmoaie.
Dacă lichidul scade prea mult, lăsând descoperite gutuile, adaugă apă.
Cu o spumieră, transferă gutuile într-un vas termorezistent, apoi amestecă 150ml din siropul din cratiţă cu 6 linguri de miere şi toarnă acest mix peste gutui.
Pune pe ele, în grămăjoare, 25g de unt, presară 25g fulgi de migdale şi coace-le la o temperatură de 180°C timp de 30 de minute, până când se caramelizează.
Desert cu biscuiti la pahar din: ciocolata, gem, biscuiti, mascarpone, zahar. Ingrediente: 100 g ciocolată albă sau neagră 4 linguri gem de fructe de pădure 12 biscuiţi sfărâmicioşi 100 g mascarpone 50 g zahăr o linguriţă scorţişoară Mod de preparare: Ciocolata se pune la topit, la bain-marie. După ce s-a răcit uşor, se toarnă […]
Desert cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz , lapte de soia, cacao, unt, mesteacan. Ingrediente: 10 linguri fulgi de ovăz 250 ml lapte de soia cu orez 2 linguri pline cu unt de arahide 1 lingură cacao raw 2 linguri zahăr de mesteacăn Mod de preparare: Se pun într-un bol fulgii. Se adaugă […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.