Desert cu hrişcă şi miere
PrinteazaDesert cu hrişcă şi miere din: hrisca, lapte, lapte de cocos, litchii, miere, zahar vanilinat, migdale, miez de nuca, apa de portocale, nuca de cocos, sare.
- 100 g hrisca
- 300 ml lapte
- 200 ml lapte de cocos
- doua portocale
- o conserva de litchii
- 50 g miere
- zahar vanilinat
- 50 migdale
- 50 g miez de nuca
- o lingurita cu apa de portocale
- 50 g nuca de cocos
- un sfert de lingurita cu sare
Mod de preparare:
Migdalele şi miezul de nucă se pun la înmuiat în apă călduţă şi, când s-a înmuiat coaja, se curăţă complet.
Hrişcă se spală, se fierbe zece minute în laptele de cocos amestecat cu laptele dulce, mierea şi sarea.
Se acoperă oala cu un capac, se opreşte focul şi se lasă să se umfle hrişcă.
Litchiile se pun cu tot cu suc într-un blender, se pasează împreună cu puţin suc de portocale, migdalele, nuca de cocos, miezul de nucă şi două pliculeţe cu zahăr vanilinat.
Se adaugă coaja rasă de portocale, apa de portocale şi se amestecă.
Se pune hrişcă umflată şi lichidul în care a fiert, se amestecă şi se introduce totul la rece pentru o oră.
Se amestecă, se pune în pahare şi se serveşte imediat, decorate cu felii de portocală.
Daca migdalele si miezul de nuca se pun necuratate de coaja, desertul devine amar.
Desert cu hrişcă şi miere
Pofta buna!