Desert in cupa
PrinteazaDesert in cupa din: biscuiti, frisca, zahar, oua, ciocolata, fructe.
- 20 biscuiţi sfărâmiciosi
- 200 ml friscă lichida
- un plic zahăr vanilat
Pentru spuma de ciocolată:
- 3 ouă
- 100 g ciocolată cu lapte
- un plic zahăr vanilat
Pentru servit:
- fructe diverse, după gust
Mod de preparare:
Pentru spuma de ciocolată, se pune ciocolata să se topească într-un vas la bain-marie.
După ce s-a topit, se scoate de la baia de aburi şi se adaugă gălbenuşurile si zahărul vanilat. Se freacă bine până se omogenizează si se topeşte zahărul.
Albuşurile se bat spumă si se adaugă peste compoziţia de ciocolată. Se încorporează amestecând uşor cu o spatulă. Se lasă la rece pentru 2 ore.
Frişca se bate bine cu plicul de zahăr vanilat. Se repartizează în cupe biscuiţii măruntiti, apoi spuma de ciocolată şi frişca bătută.
Se aduc la masă decorate cu fructe, după gust.
Pofta buna!