Desert cu îngheţată şi banane

Printeaza

Desert cu îngheţată şi banane din: oua, zahar, faina, nuca, zahar vanilat, sare, coaja de portocala, galbenusuri, lapte, baton de vanilie, frisca, cafea solubila, banane, siro de ciocolata si frisca.

Inrgediente:

pentru blat:

  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri nuca maicnata
  • un plic zahar vanilat
  • un praf sare
  • coaja de portocala

pentru inghetata:

  • 4 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • un baton vanilie
  • 50 g zahar pudra
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g zahar pudra
  • 3 linguri cafea solubila
  • 3 banane
  • sirop de ciocolata
  • frisca pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare, iar albuşurile se bat spumă cu zahărul şi zahărul vanilat.

Se adaugă nuca măcinată şi făina cernută. Se încorporează uşor şi se toarnă într-un bol termorezistent.

Se întinde uniform şi se coace la 140°C.

Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, laptele şi batonul de vanilie. Se fierb la baie de aburi şi se obţine o cremă.

Separat, se dizolvă cafeaua solubilă în 2-3 linguriţe de apă fiartă şi se încorporează în crema de gălbenuşuri fiartă şi răcită.

Se bate frişca şi se amestecă uşor cu crema de cafea. Se toarnă în bolul cu blatul copt şi răcit. Se bagă la congelator.

După ce s-a făcut îngheţata, se serveşte cu felii de banane, frişcă şi sirop de ciocolată.

 

Desert cu îngheţată şi banane

Desert_cu_înghetata_si_banane

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.