Desert cu inghetata de lamaie

Printeaza

Desert cu inghetata de lamaie din: branza de vaci, lapte, ulei, zahar tos, faina, sare, zahar vanilinat, praf, ou, scortisoara, gem de scortisoara, gem de caise, fistic, zahar pudra, inghetata de lamaie.

Ingrediente:Desert_cu_inghetata_de_lamaie

  • 150 g branza de vaci
  • 150 ml lapte dulce
  • 150 ml ulei
  • 50 g zahar tos
  • 300 g faina
  • sare
  • zahar vanilinat
  • praf de copt
  • un ou
  • o lingurita cu scortisoara
  • 200 g gem de caise
  • 100 g fistic
  • 50 g zahar pudra
  • inghetata de lamaie

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se mixează brânza de vaci, laptele rece, uleiul, zahărul tos şi două pliculeţe de zahăr vanilinat. Se adaugă un sfert de linguriţă cu sare, se presară un pliculeţ cu praf de copt şi făina şi se frământă până se obţine un aluat omogen potrivit de tare.

Se împarte aluatul în două, se presară o masă cu făină, se întinde o bucată de aluat într-o foaie de circa un centimetru grosime şi se unge cu gem. Se presară scorţişoara şi fisticul măcinat, se acoperă cu aluatul rămas întins şi se presează.

Se taie sub formă de batoane subţiri, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se crestează sub formă de grilaj cu un cuţit ascuţit ca să nu se strice decorul.

Se ung cu albuşul de ou amestecatcu zahărul pudră, se introduce tava în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până creşte aluatul şi glazura capătă o culoare aurie.

Se servesc calde sau reci, simple sau cu îngheţată de lămâie.

Desert cu inghetata de lamaie

Desert_cu_inghetata_de_lamaie

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bun desertul cu inghetata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.