Desert cu îngheţată şi pişcoturi
PrinteazaO reteta de desert cu inghetata si piscoturi din: piscoturi, inghetata, capsune, lichior si frisca.
- 200 g piscoturi pentru sampanie
- 1 cutie (600 ml) inghetata din comert
- 300 g capsune sau zmeura
- 150 ml lichior sau coniac
- 200 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Speli fructele în strecurătoare, iar după ce s-au scurs, le cureţi de codiţe. Aşezi un strat de pişcoturi pe un platou şi le stropeşti cu lichior sau le repartizezi în farfurii, procedând la fel.
Acoperi pişcoturile cu îngheţata, apoi aşezi un alt strat de pişcoturi, pe care îl stropeşti cu lichiorul rămas. Folosind de preferinţă mixerul, baţi frişca lichidă, răcită în prealabil în frigider, timp de 3 ore.
O pui într-un şpriţ şi decorezi desertul. Aranjezi deasupra, cât mai estetic, fructele bine scurse.
Desert cu îngheţată şi pişcoturi
Pofta buna!