Desert cu inghetata

Printeaza

Desert cu inghetata din: albusuri, lapte, zahar, amidon, esenta de migdale, alune, migdale, biscuiti.

Ingrediente:

  • 3 albusuri
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 50 g amidon
  • esenta de migdale
  • alune
  • migdale
  • biscuiti de diferite forme

 

Mod de preparare:

Batem albuşurile spumă. Adăugăm zahărul şi esenţa de migdale şi continuă să batem până se întăreşte.

Diluăm amidonul în jumătate din cantitatea de lapte. Laptele rămas îl punem la fiert, iar când începe să clocotească, turnăm laptele în care am dizolvat amidonul. Amestecăm continuu 2 minute pe foc mic.

Turnăm compoziţia de lapte peste albuşuri şi amestecăm uşor. Punem compoziţia într-o tavă întinsă şi băgăm la congelator.

După ce s-a îngheţat, pregătim desertul, ce va fi servit imediat sau va fi păstrat în congelator.

Tăiem îngheţata după forma biscuiţilor şi formăm sandwişuri. Le trecem prin alune şi migdale tocate.

 

Desert cu inghetata

Desert_cu_inghetata

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.