Desert la pahar cu ciocolata si fragi
PrinteazaDesert la pahar cu ciocolata si fragi din: mascarpone, ciocolata alba, zahar, piscoturi, oua, zmeura, apa.
- 250 g mascarpone
- 150 g ciocolată albă
- 30 g zahăr
- 3 ouă
- 4 pişcoturi
- 150 g zmeură
Pentru sirop:
- 50 g zahăr
- 20 ml apă
Mod de preparare:
Ciocolata se topeşte la bain-marie şi, între timp, gălbenuşurile se bat cu zahărul până ce se obţine o compoziţie de culoare albă în care se adaugă mascarpone si ciocolata topită si se amestecă.
Se bat albuşurile spumă si se adaugă cu delicateţe.
Pentru sirop, se fierb două minute ingredientele, apoi se trec pişcoturile prin acesta şi se repartizează la bază, în formele de servit.
Se pune crema cu mascarpone, zmeură şi iar cremă. Se servesc cu fructe proaspete.
Desert la pahar cu ciocolata si fragi
Pofta buna!
Arata bine desertul la pahar