Desert cu lapte si mac
PrinteazaDesert cu lapte si mac din: oua, lapte, vanilie, faina, seminte de mac, zahar.
- 4 ouă
- 1 I lapte
- 1 baton vanilie
- 1 lingură făină
- 20 g seminţe de mac
- 200 g zahăr
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahărul şi făina. Torni puţin lapte şi amesteci bine pentru a obţine consistenta unei smântâni.
Pui la fiert laptele cu batonul de vanilie. Baţi albuşurile spumă, iei cu lingura din albuş şi pui în laptele clocotit.
Laşi să fiarbă 1 minut pe fiecare parte. Scoţi apoi bulgării de zăpadă pe un platou.
Scoţi batonul de vanilie din lapte şi adaugi amestecul de gălbenuşuri şi seminţe de mac. Fierbi 3-4 minute, amestecând continuu.
Torni în cupe şi adaugi bulgării de zăpadă.
Pofta buna!