Desert cu mac si mere
PrinteazaDesert cu mac si mere din: faina, praf de copt, zahar pudra, zahar vanilat, branza de vaci, lapte, ou, ulei, sare, mere, coaja de lamaie, mac, scortisoara, biscuiti, unt, stafide, rom.
pentru aluat:
- 400 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 100 g zahar pudra
- 1 pachet zahar vanilat
- 200 g branza de vaci
- 6 linguri lapte
- 1 ou
- 8 linguri ulei
- 1 praf de sare
pentru umplutura:
- 600 g mere
- coaja razuita de la o lamaie
- 1/2 linguri scortisoara
- 120 g mac macinat
- 100 g biscuiti
- 80 g unt
- 2 linguri miere
- 1 ou
- 70 g stafide
pentru glazura:
- 150 g zahar pudra
- 6 linguri rom
- unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Cureţi merele de coajă, cotor şi se-minţe şi le tai cubuleţe.
Le pui într-o oală cu scorţişoara, coaja de lămâie şi 250 ml de apă. Le laşi să fiarbă până se înmoaie puţin, le scoţi şi păstrezi zeama.
In apa în care au fiert merele pui macul măcinat şi biscuiţii zdrobiţi. Aduci la punctul de fierbere, după care laşi să se răcorească.
Adaugi mierea, untul, oul, stafidele şi omogenizezi.
Cerni făina cu un praf de sare şi praful de copt. Adaugi zahărul pudră, pe cel vanilat, brânza de vaci, laptele, oul, uleiul şi frămânţi un aluat potrivit de tare.
Intinzi aluatul, pui umplutura de mac, netezeşti şi împrăştii cubuleţele de mere. Rulezi cât mai strâns.
Tai ruloul în felii. Le aşezi pe o tavă unsă cu unt. Le bagi la cuptor 25 de minute.
Le scoţi şi le ungi cu rom amestecat cu zahăr pudră.
Desert cu mac si mere
Pofta buna!