Desert cu mac, scortisoara si prune
PrinteazaDesert cu mac, scortisoara si prune din: unt, oua, zahar, faina, praf de copt, zahar vanilat, lapte, seminte de mac, scorţişoară, amidon, prune.
- 220 g unt
- 3 ouă
- 220 g zahăr
- 350 g făină
- 1/2 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
Pentru umplutură:
- 400 ml lapte
- 220 g zahăr
- 400 g seminte de mac
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 lingură amidon
- 300 g prune
Pentru decor:
- 100 g unt
- 150 g făină
- 50 g zahăr pudră
- 2 ouă
Mod de preparare:
Freci spumă zahărul cu untul, adaugi ouăle, făina cernută cu praful de copt, zahărul vanilat şi frămânţi un aluat potrivit de tare.
Torni 300 ml de lapte într-un vas, adaugi seminţele de mac, zahărul, scorţişoara, zahărul vanilat şi fierbi circa trei minute.
Dizolvi amidonul în 100 ml de lapte, torni în amestecul de mac şi omogenizezi. Fierbi un minut, apoi iei de pe foc şi laşi la răcit.
Freci cremă untul moale cu zahărul, adaugi un ou şi făina şi frămânţi un aluat pe care îl laşi 30 de minute la rece.
Speli prunele, le scoţi sâmburii şi le pui la scurs.
Intinzi aluatul şi îl pui într-o tavă unsă. Pui amestecul cu seminţe de mac, netezeşti şi aşezi prunele.
Intinzi aluatul de la frigider şi tai fâşii subţiri, cu care faci un „grilaj” deasupra. Ungi cu un ou bătut şi coci 45 de minute.
Desert cu mac, scortisoara si prune
Pofta buna!