Desert cu mac
PrinteazaDesert cu mac din: oua, unt, faina, mac, sare, lapte, praf de copt, rom, mar.
- 5 ouă
- 200 g unt
- 100 g făină
- 200 g mac
- 50 g îndulcitor
- sare
- 150 ml lapte
- 1 praf de copt
- 1 linguriţă rom
- 1 măr dat prin răzăteare
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Amesteci făina cu praful de copt şi cu macul măcinat.
Freci untul moale cu îndukitorul până devin o spumă şi încorporezi, pe rând, gălbenuşurile, apoi laptele şi romul, mixând continuu. Adaugi faina şi amesteci.
Baţi albuşurile cu un praf de sare şi le încorporezi şi pe ele uşor în amestec, apoi adaugi mărul. Răstomi aluaul într-o tavă tapetată şi dai la cuptoi până trece testul cu scobitoarea.
Pofta buna!