Desert cu malai

Printeaza

Desert cu malai din: faina de malai, faina, zahar, sare, bicarbonat, lapte batut, ulei de porumb.

 

Ingrediente: Desert_cu_malai

  • 500 g faina de malai
  • 1 lingura faina alba de grau
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 500 ml lapte batut
  • ulei de porumb, pentru prajit

 

Ingrediente:

Intr-un bol cuprinzator, se amesteca malaiul cu putina faina de grau. In primul amestec se incorporeaza laptele batut.

Se omogenizeaza compozitia, adaugand si zaharul, sarea si bicarbonatul.

Se framanta bine amestecul, folosind mana si, eventual, o spatula de lemn.

Nu trebuie inmuiat excesiv malaiul, poate ramane cat mai insinuant zgrunturos.

Pentru prajire, se foloseste doar o cantitate mica de ulei. Prajiti bine pe ambele parti, cu grija, insa, sa nu se arda.

Oricum, dupa racire, culoarea se intensifica.

Dupa prajire, se elimina excesul de ulei prin tamponare cu hartie absorbanta si se serveste.

Desert cu malai

Desert_cu_malai

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Desert cu zmeura la pahar

Desert cu zmeura la pahar din: zmeura, lapte de caju, vanilie, seminte de chia. Ingrediente: 300 ml lapte de caju 1 cană cu zmeură proaspătă sau congelată 1 banană esenţă de vanilie 3 linguriţe îndulcitor după preferinţă (miere, sirop de arţar sau pudră de stevia) 1 linguriţă seminţe de chia   Mod de preparare: Toate ingredientele […]

 

retete

Desert cu nuca si cacao

Desert cu nuca si cacao din: zahar, nuca, oua, unt, cacao. Ingrediente: 200 g zahăr 250 g nucă 4 oua 1 lingură cacao 200 g unt   Mod de preparare: Se caramelizează 200 g zahăr, se adaugă 250 g nucă măcinată. Separat se amestecă 200 g zahăr tos cu 4 ouă, 1 lingură cacao şi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.