Desert cu cacao si branza din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, cacao, praf de copt, branza, vanilie, cocos. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă 200 g zahăr 100 ml lapte 150 ml ulei 350 g făină 2 linguri cacao 1 plic praf de copt Pentru cremă: 500 g brânză de vaci 200 g unt 200 g zahăr […]
Desert cu mandarine – usor de preparat
PrinteazaDesert cu mandarine din: lapte, oua, zahar tos, zahar vanilat, mandarine, ciocolata neagra, afine, zmeura, blat, sare, esenta de lamaie.
Ingrediente:
- 500 ml lapte dulce
- 6 gălbenuşuri
- 80 g zahăr tos
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- 200 g mandarine
- 200 g ciocolată neagră
- 100 g afine
- 100 g zmeură
- 8 blaturi, ecler mici
- un vârf de linguriţă cu sare
- o linguriţă cu esenţă de lămâie
Mod de preparare:
Laptele dulce se amestecă bine cu zahărul tos, zahărul vanilinat, sarea şi gălbenuşurile.
Se pun la fiert la bain-marie şi, când s-a îngroşat compoziţia, se ia de pe foc şi le lasă la răcit.
Zmeura se spală, se scurge de apă şi se pasează. Se strecoară şi sucul obţinut se amestecă bine cu puţină cremă de vanilie. Blaturile de ecler se taie în jumătăţi, se umplu cu cremă de vanilie şi se unesc jumătăţile la loc.
Se pune crema de vanilie rămasă în pahare, se presară jumătate din cantitatea de afine, se aşază în mijloc cojie de ecler umplute şi se presară afinate rămase.
Se toarnă sosul de zmeură, se pun din loc în loc bucăţi de ciocolată şi felii de mandarine. Se serveşte imediat sau se introduce la rece pentru 30 de minute.
Desert cu mandarine
Desert cu capsuni si rom din: faina, zahar, unt, smantana, lapte, vanilie, capsuni, rom. Ingrediente: 250 g făină 1 pliculeţ cu zahăr vanilat 200 g unt 150 g smântână 1 ou 50 g zahăr sare Pentru crema: 300 ml lapte 60 g zahăr 1 plic cu cremă de vanilie 100 g unt Pentru decor: 150 […]
Pofta buna!