Desert cu mandarine
PrinteazaO reteta de desert cu mandarine din: oua, zahar, esenta de portocale, faina, sare, praf de copt, mandarine, crema de branza, frisca si esenta de portocale.
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 2 linguri esenta de portocale
- 6 linguri faina
- 1 praf de sare
- 1 pliculet praf de copt
pentru compot:
- 6 mandarine
- 150 g zahar
- 250 ml apa
pentru crema:
- 300 g crema de branza
- 150 g zahar pudra
- coaja de la 2 mandarine
- 200 ml frisca lichida
- 2 lingurite esenta de portocale
pentru decor:
- felii de mandarine
- frisca
Mod de preparare:
Pentru comport, se curata mandarinele, se desfac felii şi se scot sâmburii. Se fierbe apa cu zahărul până se leagă puţin siropul, se adaugă mandarinele şi se lasă să fiarbă 2-3 minute. Se scot cu o strecurătoare şi se fierbe siropul în continuare până scade la jumătate şi se îngroaşă.
Pentru blat, se bat ouăle cu zahăruf, esenţa de portocale şi un praf de sare până îşi dublează volumul. Se încorporează făina cernută cu praful de copt, amestecând uşor. Se toarnă compoziţia într-o tavă medie jjnsă şi tapetată şi se coace în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, circa 30 de minute. Se lasă să se răcească şi se taie în două, pe orizontală.
Pentru cremă, se freacă crema de brânză cu zahărul şi esenţa de portocale. Se adaugă mandarinele fierte şi mixate, coaja rasă de mandarine şi se omogenizează. Se adaugă frişca lichidă bătută bine şi se mixează câteva minute.
Se aşază pe primul blat % din crema de brânză, se acoperă cu al doilea blat, se întinde restul de cremă, iar deasupra se toarnă siropul îngroşat. Se lasă la rece minimum opt ore. Se porţionează, se decorează cu felii de mandarine si cu friscă.
Desert cu mandarine
Pofta buna!