Desert cu mandarine

Printeaza

Desert cu mandarine din: oua, zahar, esenta de portocale, faina, sare, praf de copt, mandarine, crema de branza, frisca si esenta de portocale.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri esenta de portocale
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet praf de copt

compot:

  • 6 mandarine
  • 150 g zahar
  • 250 ml apa

crema:

  • 300 g crema de branza
  • 150 g zahar pudra
  • coaja de la 2 mandarine
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 lingurite esenta de portocale

 

  • felii de mandarine
  • frisca

 

Mod de preparare:

Pentru comport, se curata mandarinele, se desfac felii şi se scot sâmburii.

fierbe apa cu zahărul până se leagă puţin siropul, se adaugă mandarinele şi se lasă să fiarbă 2-3 minute.

scot cu o strecurătoare şi se fierbe siropul în continuare până scade la jumătate şi se îngroaşă.

Pentru blat, se bat ouăle cu zahăruf, esenţa de portocale şi un praf de sare până îşi dublează volumul.

încorporează făina cernută cu praful de copt, amestecând uşor.

toarnă compoziţia într-o tavă medie jjnsă şi tapetată şi se coace în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, circa 30 de minute.

lasă să se răcească şi se taie în două, pe orizontală.

Pentru cremă, se freacă crema de brânză cu zahărul şi esenţa de portocale.

adaugă mandarinele fierte şi mixate, coaja rasă de mandarine şi se omogenizează. se adaugă frişca lichidă bătută bine şi se mixează câteva minute.

aşază pe primul blat % din crema de brânză, se acoperă cu al doilea blat, se întinde restul de cremă, iar deasupra se toarnă siropul îngroşat.

lasă la rece minimum opt ore. porţionează, se decorează cu felii de mandarine si cu friscă.

Desert cu mandarine

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.