Desert cu mar si mascarpone din: mere, scortisoara, zahar, mascarpone, frisca, biscuiti.
Ingrediente:
500 g de mere
1 linguriţă de scorţişoară
40 g de zahăr fin
250 g de mascarpone
250 ml de frisca
80 g de biscuiţi cu nucă (sau digestivi)
Mod de preparare:
Se rad merele, cu coajă cu tot (dar se păstrează 1/2 măr deoparte).
Se pun într-o tigaie şi se călesc împreună cu zahărul şi cu scorţişoara. Se lasă să se răcească.
Biscuiţii se zdrobesc, nu foarte fin, cu un sucitor sau într-un robot de bucătărie.
Frisca se bate spumă, apoi se încorporează în mascarpone.
Se taie jumătatea de măr rămăsă în cubuleţe mici. în pahare înalte, se alternează straturi de măr călit, biscuiţi şi cremă de mascarpone (ultimul strat va fi cel de mascarpone). Se dau la rece.
Inainte de servire, se presară cu biscuiţi şi cubuleţe de măr crud.
Desert in foitaj din: aluat foitaj, lapte, zahar, faina, oua, vanilie. Ingrediente: un pachet aluat foitaj decongelat 500 ml lapte 250 g zahăr 35 g făină 4 gălbenuşuri + un ou o păstaie vanilie sucul unei lămâi un praf sare Mod de preparare: Se fierbe laptele cu păstaia de vanilie tăiată în două. Se amestecă […]
Desert cu biscuiti la pahar din: ciocolata, gem, biscuiti, mascarpone, zahar. Ingrediente: 100 g ciocolată albă sau neagră 4 linguri gem de fructe de pădure 12 biscuiţi sfărâmicioşi 100 g mascarpone 50 g zahăr o linguriţă scorţişoară Mod de preparare: Ciocolata se pune la topit, la bain-marie. După ce s-a răcit uşor, se toarnă […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.