Desert de menta cu ciocolata amaruie
PrinteazaDesert de menta cu ciocolata amaruie din: blat subtire, oua, zahar, zahar vanilat, ciocolata cu menta, lichior de menta, frişcă, ciocolată amăruie, ciocolată albă.
Ingrediente:
- un blat subtire de cumparat (diametru 20 cm)
- 2 oua
- 3 galbenusuri
- 100 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 100 g ciocolata cu menta
- 100 ml lichior de menta
- 400 ml frişcă
- 50 g ciocolată amăruie rasă
- 50 g ciocolată albă rasă
Mod de preparare:
Blatul de cumpărat se taie pe măsura formei de guguluf. Se aşază la bain-marie ouăle cu gălbenuşurile, zahărul şi zahărul vanilat; se bat până ce se obţine o cremă.
Se ia crema de pe foc şi se bate până ce se răceşte. Se toacă ciocolata cu mentă şi se încorporează în cremă, împreună cu lichiorul de mentă. Se înglobează apoi frişca bătută.
Se toarnă compoziţia de mentă într-o formă de guguluf tapetată cu folie transparentă şi se acoperă cu blatul de tort. Se introduce în congelator timp de cel puţin 4 ore.
Cu cca 30 min. înainte de momentul servirii, se scoate tortul din congelator. Se introduce puţin în apă fierbinte forma de guguluf şi se răstoarnă tortul de îngheţată pe un platou.
Se presară deasupra ciocolată rasă, precum şi câteva frunze de mentă şi se serveşte imediat. Se taie felii cu un cuţit trecut prin apă fierbinte.
Desert de menta cu ciocolata amaruie
Pofta buna!