Desert cu mere si banane
PrinteazaDesert cu mere si banane din: aluat de foi, mere, suc de lamaie, scortisoara, zahar, banane, unt, pesmet.
- 400 g aluat de foi congelat
- 2 mere
- 2 linguri suc de lamaie
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 4 linguri zahar
- 2 banane
- 50 g unt topit
- 40 g pesmet
Mod de preparare:
Se decongelează aluatul. Se încinge cuptorul la 200°C. Se decojesc merele, se taie sferturi şi se golesc de cotoare. Pulpa se taie cubuleţe sau se rade. Se amestecă împreună cu sucul de lămâie, scorţişoară şi 3 linguri de zahăr.
Se decojesc bananele, se taie cubuleţe şi se înglobează în compoziţia de mere. Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat şi se taie în 8 pătrate (a cca 15×15 cm).
Se unge cu puţin unt topit şi se presară pesmet. în mijlocul fiecărui pătrat se aşază câte puţină compoziţie de fructe şi se pliază colţurile spre mijloc.
Se ung desertul obţinut cu restul de unt şi se presară zahărul rămas. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc 20-25 min. Se scote desertul şi se lasă să se răcească.
Desert cu mere si banane
Pofta buna!