Desert cu mere si brandy

Printeaza

Desert cu mere si brandy din: oua, zahar, apa fierbinte, faina, mere, stafide, zahar cu scortisoara, gem de zmeura, suc de fructe, nuci, suc de lamaie, brandy si zahar pudra.

Desert_cu_mere_si_brandy

 

Ingrediente:

Blat:

  • 4 ouă
  • 8 linguri zahăr fin
  • 3 linguri apă fierbinte
  • 8 linguri făină
  • 6 mere
  • 1 mână stafide
  • 1 plic zahăr cu scorţişoară
  • 3 linguri gem de zmeură
  • 3 linguri suc de fructe
  • 100 g nuci măcinate

Glazură:

  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • 50 ml brandy
  • 2 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se unge cu ulei o bucată de hârtie de copt şi se aşază în tavă. Deasupra se rad merele şi se presară jumătate din cantitatea de zahăr tos, tot zahărul cu scorţişoară, stafidele şi nucile măcinate. Se amestecă gemul cu suc şi se aplică deasupra.

Se bat ouăle cu restul de zahăr, turnând treptat apă fierbinte. Se înglobează treptat făina, trecută printr-o sită.

Se aşază acest aluat pe patul de mare şi se coace totul 10-15 min. în cuptorul încins la 180-190 °C. Se lasă să se răcească.

După ce se răceşte, prăjitura se taie felii subţiri şi se aşază cu partea cu merele în sus.

Se amestecă brandy cu suc de lămâie şi zahăr pudră cernut; se obţine o glazură omogenă. Se repartizează pe farfurii feliuţele de prăjitură şi se decorează cu câte o lingură de smântână şi o felie de lămâie.

Se toarnă deasupra glazura preparată.

 

Desert cu mere si brandy

Desert_cu_mere_si_brandy

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.