Desert cu mere caramelizate – reteta gustoasa
PrinteazaDesert cu mere caramelizate din: mere, zahar, oua, faina, sare, praf de copt, esenta de rom, frisca, glazura de ciocolata.
- 5-6 mere
- 6 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
Pentru blat:
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 1 vârf de cuţit de sare
- 1/2 plic praf de copt cu şofran
Pentru sirop:
- 100 g zahăr
- 4 linguri zahăr
- 1 lingură esenţă de rom
Pentru decor:
- 200 ml frişcă
- 100 ml glazură de ciocolată
Mod de preparare:
Intr-o tavă dreptunghiulară de 20×35 cm, presari zahărul tos şi îl caramelizezi.
Roteşti tava până se tapetează baza şi pereţii. Decojeşti merele, le scoţi cotoarele şi le tai în felii.
Aşezi în tavă felii de mere şi le laşi 10-15 minute, până se înmoaie şi se caramelizează uşor.
Pentru blat, baţi spumă albuşurile cu sarea şi cu zahărul adăugat treptat, până obţii o bezea.
Pui gălbenuşurile peste albuşul bătut şi omogenizezi.
Adaugi treptat făina cernută cu praful de copt. Omogenizezi uşor, folosindu-te de o lingură de lemn.
Torni în tavă pandişpanul, peste merele coapte. Coci la foc mediu, 30 de minute. Laşi prăjitura să se răcească.
Prepari siropul şi stropeşti cu el prăjitura. O răstorni pe un platou, astfel încât merele să fie deasupra.
Decorezi cu frişcă şi cu glazură de ciocolată.
Desert cu mere caramelizate
Pofta buna!