Desert: Mere caramelizate
PrinteazaMere caramelizate din: mere, apa, zahar.
- 8 mere mici, fără codiţe
- 250 ml apă
- 400 g zahăr
Mod de preparare:
Merele se spală şi se usucă bine. Zahărul şi apa se fierb 5 minute, la temperatura maximă, în cuptorul cu microunde. Se amestecă, până se dizolvă zahărul, apoi se fierbe din nou siropul, la temperatura maximă, 15-20 de minute, până devine auriu.
Intre timp se înfige câte un beţigaş de 12-15 cm în fiecare măr. Zahărul caramelizat se scoate din cuptorul cu microunde şi se lasă să se odihnească 2 minute.
Merele se înmoaie în caramel şi se ţin deasupra vasului până se scurg picăturile de zahăr, iar apoi se aşază pe hârtie pergament la uscat.
Stiati ca: Merele caramelizate se vând în Anglia la târguri şi sărbători în aer liber, încă din Evul Mediu. Sunt deosebit de apreciate toamna şi iarna, fiind deseori servite în Noaptea Artificiilor, pe 5 noiembrie.
Pofta buna!