Placinta cu mere, lamaie si scortisoara din: faina, zahar, unt, oua, mere, lamaie, scortisoara. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g făină 3 linguri zahăr pudră 180 g unt 1 gălbenuş 4 linguri apă rece Pentru umplutură: 5 mere 100 g zahăr 1 lămâie 1 linguriţă scorţişoară 1 ou, pentru uns Mod de preparare: Amesteci făina cu […]
Desert: mere coapte cu scortisoara
PrinteazaDesert: mere coapte cu scortisoara din: mere, suc de lamaie, zahar, faina, oua, sare, seminte de susan, ulei de arahide, smantana.
- 2-3 mere
- 2-3 linguri suc de lămâie
- 1-2 linguri zahăr cu scortisoară
- 6 linguri făină de grâu integrală
- 2 ouă
- 1 praf de sare
- 1-2 linguri seminţe de susan
- ulei de arahide pentru prăjit
- 150 g smântână grasă sau 5-6 linguri sirop de arţar
Mod de preparare:
Se curăţă merele, se elimină sâmburii, iar fructele se taie rondele de cca 2 cm. Se stropesc imediat cu suc de lămâie. Se presară apoi rondelele de mere cu zahăr cu scortisoară si se lasă 5-6 minute să se pătrundă.
Pentru aluat, se amestecă făina, ouăle, sarea şi seminţele de susan. Apoi se încinge suficient ulei de arahide în wok. Bucăţile de mere se pun în aluat şi se prăjesc pe porţii în uleiul încins.
Feliile de mere se aşază pe farfurii si se servesc fie cu smântână amestecată omogen, fie cu sirop de arţar.
Desert: mere coapte cu scortisoara
Pofta buna!
poate iti place si:
Mere coapte cu scortisoara si miere
Mere coapte cu scortisoara si miere din: mere, miere, unt, scortisoara, fructe. Ingrediente: 8 mere 120 g miere 100 g unt un praf scorţişoară 200 g fructe uscate, pentru servit Mod de preparare: Se curăţă merele de coajă, li se taie partea de deasupra şi se scoate căsuţa cu seminţe. Se înţeapă cu furculiţa […]
Rulouri cu mere, nuci si scortisoara
Rulouri cu mere, nuci si scortisoara din: mere, nuci, zahar, scortisoara, ulei. Ingrediente: 3 mere măricele 2 linguri zahăr brun 1 praf scorţişoară 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 lingură nucă măcinată 7 foi de plăcintă zahăr pudră, pentru decor ulei Mod de preparare: Speli, ştergi şi cureţi merele de coajă, le scoţi seminţele, apoi […]
Pofta buna!