Desert cu mere, dulceata si inghetata

Printeaza

Desert cu mere, dulceata si inghetata din: mere, bere, ou, lamaie, faina, zahar, sare, praf de copt, unlei, dulceata, inghetata.

Desert_cu_mere_dulceata_si_inghetata

Ingrediente:

  • 4 mere mai mari
  • 200 ml bere
  • 1 ou + 1 lămâie
  • 200 g făină + 4-5 linguri făină
  • 1 linguriţă zahăr
  • puţină sare
  • 1 linguriţă praf de copt
  • ulei pentru prăjit

Pentru umplutură:

  • dulceaţă, la alegere

Pentru ornat:

  • îngheţată

Mod de preprare:

Cureţi merele de coajă şi, cu aju­torul aparatului special, le scoţi mijlocul cu seminţele.

Apoi le tai rondelâ, le pui într-un bol şi le stropeşti cu zeamă de lămâie, într-un alt bol pui 1 ou, zahărul, sare praful de copt şi berea şi mixezi bine.

Apoi adaugi făina în ploaie şi mixezi până obţii o compoziţie puţin mai groasă de­cât cea pentru clătite. Treci mere­le prin făină (cele câteva linguri) şi le pui în compoziţia pregătită.

Pui uleiul la încins şi frigi merele, doar câteva minute, pe ambele părţi. Se vor rumeni şi vor arăta grozav.

Apoi ungi fiecare bucată cu dulceaţă, pui altă bucată de măr şi o ungi, de asemenea, cu dulceaţă. Eu am folosit 3 ronde­le.

Aşezi rondelele pe un platou şi pui deasupra câte o cupă de îngheţată, în momentul servirii. Este un desert deosebit: gustos, aspectuos şi care place tuturor.

Desert cu mere, dulceata si inghetata

Desert_cu_mere_dulceata_si_inghetata

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place desertul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.