Desert: Mere pe paine
PrinteazaMere pe paine din: franzela, mere, ulei, zahar, vanilie.
- 1 franzelă
- 2-3 mere
- 3-4 linguri cu ulei
- 1 pahar cu zahăr
- vanilie
Mod de preparare:
Tăiaţi franzela felii groase de 1 cm, pe care le prăjiţi în ulei şi le scoateţi pe şerveţele ca să nu păstreze grăsime. Tăiaţi merele felii groase, fierbeţi-le în apă caldă în care aţi pus zahăr vanilinat.
După 5 minute, scoateţi-le, scurgeţi-le şi aşezaţi-le câte 2 felii de măr pe fiecare felie de franzelă.
In apa în care au fiert merele adăugaţi 1 pahar cu zahăr, fierbeţi până se îngroaşă uşor, turnaţi fierbinte peste feliile de franzelă pe care le-aţi aşezat pe un platou adânc.
Serviţi desertul cald sau rece.
Pofta buna!