Desert cu mere si sos de lamaie

Printeaza

Desert cu mere si sos de lamaie din: mere, ananas, morcovi, stafide, miez de nuca, miere, scortisoara, nuca de cocos, menta, lamaie, portocala, ciocolata, frisca, sos de lamaie.

Ingrediente:Desert_cu_mere_si_sos_de_lamaie

  • 4 mere
  • o conserva de ananas
  • doi morcovi
  • 50 g stafide
  • 100 g miez de nuca
  • doua linguri cu miere
  • pudra de scortisoara
  • 30 g nuca de cocos
  • menta tocata
  • o lamaie
  • o portocla
  • betisoare de ciocolata
  • frisca
  • sos de lamaie

 

Mod de preparare:

Merele se spală, se curăţă de -L coajă şi căsuţa cu seminţe şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se jau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se pun înt-un bol, se stropesc cu suc de ămâie şi suc de portocală, se adaugă nuca de cocos şi miezul de nucă tocat mărunt.

Se adaugă mierea, o linguriţă cu pudră ce scorţişoară, stafidele şi menta tocată. Se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Se amestecă salata încă o dată, se ia cu o spumieră şi se pune în pahare mai mari sau în boluri de sticlă.

Se presară cu nucă de cocos, se pun în fiecare pahar sau bol beţişoare de ciocolată şi se serveşte imediat sau se lasă 10 minute să se mai încălzească puţin.

Se mai poate servi si cu sos de lamaie, amestecat cu menta tocata, frisca si ciocolata rasa.

Desert cu mere si sos de lamaie

Desert_cu_mere_si_sos_de_lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.