Desert cu mere de vara

Printeaza

O reteta de desert cu mere de vara din: mere, miere de albine, stafide, ghimbir, scortisoara, zeama de lamaie, rozmarin si alune de padure. Alunele de pădure sunt bogate în substanţe minerale, vitamine şi acizi esenţiali.

Consumate periodic, întăresc sistemul imunitar, previn bolile cardiovasculare, menţin buna funcţionare a sistemului osos. Sunt recomandate în perioada de creştere, de convalescenţă în diete­le copiilor, sportivilor şi bătrânilor.

Ingrediente:

  • 8 mere de vara
  • 4 linguri miere de albine
  • 4 linguri stafide inmuiate in rom
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1/2 lingurita scortisoara rasa
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 50 g alune de padure

 

Mod de preparare:

Spălaţi merele şi tăiaţi-le în rondele, după ce aţi eliminat cotorul cu seminţe.

Amestecaţi mierea cu stafidele, scorţişoara, zeama de lămâie, rozmarinul tocat, ghimbirul şi alunele pisate.

Turnaţi acest amestec peste rondelele de măr, amestecati-le fără a le rupe şi puneţi vasul acoperit la frigider până în momentul servirii.

Desert cu mere de vara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.