Desert cu miere si nuci din: faina, miere, sare, apa, nuci, miere.
Ingrediente:
pentru aluat:
1 kg faina
1 lingura miere
1 lingurita sare
1/2 l apa incalzita
pentru umplutura:
300 g nuci macinate
1 cana miere
Mod de preparare:
Cerni făina într-un castron mai mare şi torni peste ea apa încălzită în care ai pus sarea şi o lingură cu miere.
Frămânţi până când aluatul se desprinde de pe mână. întinzi cu sucitorul foi subţiri de 0,5 cm, cât de cât rotunde, pe care apoi le coci într-o tigaie teflonată.
Le aşezi unele peste altele, iar când s-au copt toate, pregăteşti prajitura.
Stropeşti cu puţină apă prima foaie, o ungi cu miere şi presari nuca măcinată.
Pui următoarea foaie şi repeţi operaţiunea până la ultima foaie, peste care presari mai multă nucă măcinată.
Laşi prajitura la rece peste noapte. Il porţionezi şi serveşti a doua zi.
Desert cu pere si nuci din: pere, nuci, miere, stafide, scortisoara. Ingrediente: 2 pere miere stafide nuci 1 praf de scortisoara Mod de preparare: Doua pere coapte, spalate şi taiate in patru, se servesc cate doua felii, peste care se adaugă o linguriţă de miere, câteva 5 stafide opărite, nuci hidratate şi zdrobite, un […]
Desert cu ananas si rom din: oua, zahar, ulei, faina, cacao, arahide, compot, ciocolata, smantana, unt, rom, miere. Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr 30 g ulei 30 g apă 30 g cacao 150 g făină 150 g arahide şi nuci siropul de la un compot de ananas 500 ml smântână lichidă 500 g ciocolată […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.