Desert cu migdale si aroma de vanilie
PrinteazaDesert cu migdale si aroma de vanilie din: albusuri, suc de lamaie, sare, zahar, migdale, amidon, scortisoara, frisca, sirop de vanilie, lichior de vanilie.
- 3 albusuri
- 1 lingurita de suc de lamaie
- sare
- 200 g zahar
- 250 g migdale macinate
- 2 linguri de amidon
- 1/2 lingurita de scortisoara macinata
- 50 migdale intregi, decojite
Ingrediente garnitura:
- 200 ml frisca
- 30 ml sirop sau lichior de vanilie
Mod de preparare:
Se bat albusurile cu suc de lamaie, un praf de sare si zahar pana ce nu se mai simt cristalele de zahar si ia nastere o compozitie alba, stralucitoare si tare (se poate tăia cu cutitul).
Se inglobeaza migdalele macinate amestecate cu amidon si scortisoara.
Se incinge cuptorul la 180 °C. Compozitia de migdale se asaza intr-un sprit prevazut cu forma mare de stea si se fac rozete pe tavi tapetate cu hartie de copt, la distante de 3 cm unele de altele. Se asaza pe fiecare cate o migdala si se preseaza usor.
Se coc la cuptor cca 25-30 minute. Se scot si se desprind imediat din tava; se lasa sa se usuce pe un gratar pentru prajituri.
Se bate frisca, se aromatizeaza cu lichiorul si se serveste alaturi.
Desert cu migdale si aroma de vanilie
Pofta buna!