Desert cu migdale si ciocolata
PrinteazaDesert cu migdale si ciocolata din: migdale, zahar, frisca, zahar, vanilina, oua, sare, esenta de migdale, ciocolata fondanta.
Ingrediente:
- 120 g de migdale tăiate lamele
- 180 g de zahăr
- 300 ml de frişcă proaspătă
- 50 g de zahăr pudră
- 1 pliculeţ cu vanilinâ
- 3 ouă
- 1 vârf de cuţit de sare
- esenţă de migdale
- 100g de ciocolată fondantâ pentru fiecare prăjitură în parte
Mod de preparare:
Mărunţiţi migdalele şi puneţi-le într-o cratiţă mică împreună cu 60 g de zahăr.
Lăsaţi amestecul să se caramelizeze la foc puternic până când migdalele devin aurii, amestecând cu o lingură de lemn.
Mixul obţinut trebuie să fie crocant. Lăsaţi-l să se răcească si, ulterior, rupeţi-l şi introduceţi-l în frigider.
Bateţi frişca cu cele 50 g de zahăr pudră şi apoi introduceţi amestecul în frigider.
Separaţi gălbenuşurile de albuşuri, bateţi-le cu zahărul rămas şi, când a devenit spumos, adăugaţi vanilina.
Bateţi într-o spumă fermă albuşurile şi, când s-au umflat, adăugaţi un vârf de cuţit de sare.
Apoi încorporaţi albuşurile în amestecul de gălbenuşuri, delicat, pentru a nu le face să se lase. Amestecaţi cu un tel de mână.
Adăugaţi acestui preparat caramelul crocant, câteva picături de esenţă de migdale şi frişca. Cu multă delicateţe amestecaţi totul.
Turnaţi într-o formă (ideală este cea pentru budinci) şi acoperiţi cu o folie transparentă
. Puneţi la frigider timp de minimum 12 ore înainte să serviţi cu ciocolată fondantă caldă, topită la bain-marie.
Desert cu migdale si ciocolata
Pofta buna!