Desert: mousse de mango
PrinteazaDesert: mousse de mango din: suc de lime, sare, mango, zahar, gelatina, smantana.
- 120 ml suc de lime
- puţină sare
- 2 kg de mango copt
- 115 g de zahăr
- 1 lingură de gelatină
- 2 albuşuri
- 120 ml de smântână dulce, de minimum 30% grăsime
Mod de preparare:
Se curăţă fructele, se taie în felii, îndepărtând sâmburele şi se fac piure cu ajutorul unui blender, împeună cu sucul de lime – cu grijă să nu fie foarte mixate. Se adaugă amestecând zahărul.
Se dizolvă gelatina în 50ml de apă fierbinte; se lasă la răcit şi se adaugă amestecând în piurelul de mango.
Se bat albuşurile cu sarea până fac vârfuri. Se bate smântână până se întăreşte. Se încorporează smântână bătută în albuşuri, apoi acest amestec se adaugă cu grijă la piureul de mango.
Se pune compoziţia într-o farfurie mare sau în forme mai mici şi se răceşte în congelator 2-3.
Desert: mousse de mango
Pofta buna!