Desert: mousse de mango

Printeaza

Desert: mousse de mango din: suc de lime, sare, mango, zahar, gelatina, smantana.

Ingrediente:Desert_mousse_de_mango

  • 120 ml suc de lime
  • puţină sare
  • 2 kg de mango copt
  • 115 g de zahăr
  • 1 lingură de gelatină
  • 2 albuşuri
  • 120 ml de smântână dulce, de minimum 30% grăsime

 

Mod de preparare:

Se curăţă fructele, se taie în felii, îndepărtând sâmburele şi se fac piure cu ajutorul unui blender, împeună cu sucul de lime – cu grijă să nu fie foarte mixate. Se adaugă amestecând zahărul.

Se dizolvă gelatina în 50ml de apă fierbinte; se lasă la răcit şi se adaugă amestecând în piurelul de mango.

Se bat albuşurile cu sarea până fac vârfuri. Se bate smântână până se întăreşte. Se încorporează smântână bătută în albuşuri, apoi acest amestec se adaugă cu grijă la piureul de mango.

Se pune compoziţia într-o farfurie mare sau în forme mai mici şi se răceşte în congelator 2-3.

Desert: mousse de mango

Desert_mousse_de_mango

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.