Desert cu mure si afine

Printeaza

Desert cu mure si afine din: smantana, zahar, oua, lamaie, bicarbonat, faina, afine, mure, amidon.

Ingrediente:Desert cu mure si afine

Pentru aluat:

  • 100 ml smântână dulce
  • 1 lingură zahăr brun
  • 1 ou
  • coaja de la 1 lămâie
  • 1/2 linguriţă bicarbonat stins cu o lingură suc de lămâie
  • 180 g făină

Pentru umplutură:

  • 250 g mure
  • 200 g afine
  • 200 g smântână dulce grasă
  • 2 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 1 lingură amidon

 

Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele pentru aluat până se obţine o compoziţie omogenă şi se încorporează toată făina. Aluatul se ţine 30 de minute la rece.

Se întinde apoi sub formă de disc şi se aşază într-o tavă de tartă unsă cu unt. Aluatul se înţeapă din locîn loc şi se ţine în cuptorul preîncălzit timp de 5-7 minute.

Se amestecă smântână cu ouăle, amidonul şi zahărul. Fructele se repartizează uniform pe aluat, iar peste ele se toarnă compoziţia de smântână.

Tarta se dă din nou la cuptor timp de 20 de minute. Se scoate din cuptor şi se presară cu puţin zahăr vanilinat sau zahăr pudră.

Se serveşte rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.