Desert: negresa

Printeaza

Unul dintre deliciile clasice pe bază de ciocolată, negresa este o creaţie americană.

Ea se coace într-o tavă pătrată sau dreptunghiulară şi se taie în pătrate sau batoane. Când se glasează, se îmbracă într-un fondant gros de ciocolată.

Unele negrese sunt moi şi elastice în mijloc, altele mai uscate şi sfărâmicioase; uneori se adaugă nuci pecan sau nuci obişnuite, tăiate în bucăţi.

De-a lungul vremii au apărut diverse variaţiuni ale negresei, inclusiv „blondie”, o negresă fără ciocolată, sau negresa cu ciocolată albă.

Apreciată în SUA încă din secolul XIX, negresa a fost pentru prima dată descrisă într-o reţetă publicată în 1897 în catalogul Sears.

Cea mai celebră reţetă de negresă din toate timpurile a fost aşa-numita „negresă cu fondant de haşiş (haschich fudge), publicată în 1954, în SUA, în Cartea de bucate a lui Alice B. Tokias, care conţinea o lingură bună de răşină de canabis.

Reţeta era recomandată pentru întâlnirile clubului feminin de bridge şi pentru reuniunile Fiicelor Revoluţiei Americane.

 

Desert: negresa

Desert: negresa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.