Desert: negresa
PrinteazaUnul dintre deliciile clasice pe bază de ciocolată, negresa este o creaţie americană.
Ea se coace într-o tavă pătrată sau dreptunghiulară şi se taie în pătrate sau batoane. Când se glasează, se îmbracă într-un fondant gros de ciocolată.
Unele negrese sunt moi şi elastice în mijloc, altele mai uscate şi sfărâmicioase; uneori se adaugă nuci pecan sau nuci obişnuite, tăiate în bucăţi.
De-a lungul vremii au apărut diverse variaţiuni ale negresei, inclusiv „blondie”, o negresă fără ciocolată, sau negresa cu ciocolată albă.
Apreciată în SUA încă din secolul XIX, negresa a fost pentru prima dată descrisă într-o reţetă publicată în 1897 în catalogul Sears.
Cea mai celebră reţetă de negresă din toate timpurile a fost aşa-numita „negresă cu fondant de haşiş (haschich fudge), publicată în 1954, în SUA, în Cartea de bucate a lui Alice B. Tokias, care conţinea o lingură bună de răşină de canabis.
Reţeta era recomandată pentru întâlnirile clubului feminin de bridge şi pentru reuniunile Fiicelor Revoluţiei Americane.