Desert cu nuca si dovleac din: nuca, curmale, dovleac, nucsoara, scortisoara, cardamom, ulei. Ingrediente: 300 g nucă 300 g curmale 1 1/2 cană dovleac 1/2 linguriţă nucşoară 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă ghimbir ras proaspăt 1/2 linguriţă cardamom 2 linguri ulei de cocos Mod de preparare: Se macină în robotul de bucătărie 300 g […]
Desert cu nuca, unt si foi de napolitana
PrinteazaDesert cu nuca, unt si foi de napolitana din: galbenusuri, lapte, zahar, nuca, unt, foi de napolitana.
- 4 galbenusuri
- 4 linguri lapte
- 400 g zahar
- 200 g nuca prajita si taiata pe lung
- 200 g unt
- 3 foi de napolitana
Mod de preparare:
Pui la fiert 4 galbenusuri cu 4 linguri lapte si cu 200 g zahar.
Lasi sa fiarba pana se ingroasa putin si amesteci sa nu se prinda de cratita.
Pui amestecul deoparte. Separat, arzi 200 g zahar (caramel), in care pui nuca prajita si taiata pe lung.
Adaugi acest amestec peste compozitia de galbenusuri, impreuna cu 200 g de unt sau de margarina.
Fierbi amestecul pana se topeste untul, amestecand continuu sa nu se prinda de cratita.
Cat e calda, pui compozitia intre cele 3 foi de napolitana (compozitia trebuie impartita in 2).
Peste foaia de napolitana pui o greutate pentru a se presa si o lasi la rece pana a doua zi.
Tai grilajul rece in felii sau in romburi, dupa preferinta. Este un desert foarte bun si spornic.
Se pregateste destul de repede si este pe placul tuturor.
Desert cu nuca, unt si foi de napolitana
Pofta buna!
poate iti place si:
Desert cu nuca si cacao
Desert cu nuca si cacao din: zahar, nuca, oua, unt, cacao. Ingrediente: 200 g zahăr 250 g nucă 4 oua 1 lingură cacao 200 g unt Mod de preparare: Se caramelizează 200 g zahăr, se adaugă 250 g nucă măcinată. Separat se amestecă 200 g zahăr tos cu 4 ouă, 1 lingură cacao şi […]
Pofta buna!