Desert cu nuci si scortisoara
PrinteazaDesert cu nuci si scortisoara din: faina, nuci, zahar, scortisoara, cardamom, ou, unt, jeleu de coacaze, ciocolata amaruie, miez de nuca.
- 200 g faina
- 50 g nuci macinate
- 100 g zahar
- 1 varf de cutit scortisoara macinata
- 1 varf de cutit de cardamom macinat
- 1 ou
- 100 g unt rece
- 150 g jeleu de coacaze
- 100 g ciocolata amaruie
- 30 de jumatati de miez de nuca
Mod de preparare:
Se amesteca făina cu nuci, zahar si mirodenii. Se adauga ou si unt si se framanta rapid un aluat.
Se infasoara in folie si se da la frigider cca 30 minute. Se incinge cuptorul la 180 °C.
Se mai framanta o data aluatul si se intinde din el o foaie groasa de 3 mm pe planseta tapetata cu faina.
Cu ajutorul unei forme speciale sau cu buza unui pahar, trecuta mereu prin faina, se decupeaza cerculete de aluat.
Se asaza pe tavi tapetate cu hartie de copt si se coc la cuptor cca 10-12 minute. Se scot; se lasa sa se raceasca pe un gratar de prajituri.
Se incalzeste jeleul de coacaze, amestecand si se unge cu el jumatate din cantitatea de fursecuri, folosind o pensula.
Se asaza deasupra celelalte fursecuri si se preseaza putin aceste sandvisuri. Se toaca ciocolata si se topeste la bain-maie.
Pe fiecare fursec se asaza un banut mic de ciocolata, in care se incrusteaza rapid o jumatate de miez de nuca.
Se lasa sa se usuce si sa se intareasca.
Desert cu nuci si scortisoara
Pofta buna!