Desert cu orez, cocos si vanilie
PrinteazaDesert cu orez, cocos si vanilie din: nucă de cocos, 225 g zahăr tos, apă, vanilie, făină de orez, 100 g făină neagră de orez, lapte de cocos, sare, frunze proaspete de banan.
- 1/2 nucă de cocos, răzuită pe lungime
- 225 g zahăr tos
- 150 ml apă
- 1/2 linguriţă de vanilie
Ingrediente pentru partea exterioară:
- 300 g făină de orez
- 100 g făină neagră de orez
- 325 ml lapte de cocos
- 1/2 linguriţă sare
Ingrediente pentru sosul de lapte de cocos:
- 350 ml lapte de cocos
- 1/2 linguriţă făină de orez
- 1/3 linguriţe sare
- frunze proaspete de banan, de 12 cm pe 15 cm
Mod de preparare:
Pentru a face umplutura, se amestecă toate ingredientele într-un mixer. Se pun la fiert, la foc mic, amestecând continuu, până ce scade. Se toarnă în forme de marmură şi se lasă deoparte.
Partea exterioară se face amestecând făina albă şi cea neagră. Se adaugă laptele de cocos, puţin câte puţin, amestecând continuu, până ce coca nu se mai lipeşte.
Se lasă deoparte. Se ia o lingură de cocă şi se pune în mijlocul ei o mingiuţă de, umplutură. Se adaugă două linguri de sos de cocos şi se lasă sub abuf aproximativ, o jumătate de oră.
Pofta buna!