Desert: orez cu lapte

Printeaza

Orez cu lapte din: lapte, orez, vanilie, zahar, coacaze.

Ingrediente:Orez_cu_lapte

  • 1,2 l lapte integral
  • 1 baton vanilie, crestat pe lungime, seminţele răzuite
  • 120 g orez cu bobul rotund
  • 4 linguri zahăr

Pentru sosul de fructe:

  • 300 g coacăze negre
  • 4 linguri zahăr tos

 

Mod de preparare:

Intr-un vas cu baza dublă pune laptele, batonul de vanilie şi seminţele, zahărul şi orezul, adu la punctul de fierbere şi apoi lasă să fiarbă la foc mic 30-35 min, amestecând frecvent, până când orezul se pătrunde.

Pentru a prepara sosul de fructe, aşazâ fructele şi zahărul într-un vas pe foc şi lasă sâ fiarbă la foc mic 5 minute.

Scoate fructele cu spumiera şi aşază-le într-un bol; pune sosul din nou la foc ca să se îngroaşe şi apoi pune fructele la loc în vas.

Porţionează orezul cu lapte în boluri şi serveşte cu o lingură de sos deasupra.

Orez cu lapte

Orez_cu_lapte

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.