Desert: orez cu lapte
PrinteazaOrez cu lapte din: lapte, orez, vanilie, zahar, coacaze.
- 1,2 l lapte integral
- 1 baton vanilie, crestat pe lungime, seminţele răzuite
- 120 g orez cu bobul rotund
- 4 linguri zahăr
Pentru sosul de fructe:
- 300 g coacăze negre
- 4 linguri zahăr tos
Mod de preparare:
Intr-un vas cu baza dublă pune laptele, batonul de vanilie şi seminţele, zahărul şi orezul, adu la punctul de fierbere şi apoi lasă să fiarbă la foc mic 30-35 min, amestecând frecvent, până când orezul se pătrunde.
Pentru a prepara sosul de fructe, aşazâ fructele şi zahărul într-un vas pe foc şi lasă sâ fiarbă la foc mic 5 minute.
Scoate fructele cu spumiera şi aşază-le într-un bol; pune sosul din nou la foc ca să se îngroaşe şi apoi pune fructele la loc în vas.
Porţionează orezul cu lapte în boluri şi serveşte cu o lingură de sos deasupra.
Orez cu lapte
Pofta buna!