Visine – Beneficii pentru sanatate si retete. Visinele sunt fructe mici și roșii care provin de la specia de cireșe sălbatice numită Prunus cerasus. Acestea sunt cunoscute și sub denumirea de cireșe amare sau cireșe acide. Visinele sunt apreciate nu numai pentru gustul lor agridulce distinct, ci și pentru beneficiile pentru sănătate pe care le […]
Desert: orez cu visine
PrinteazaDesert: orez cu visine din: orez, lapte, visine, suc de mere, fistic.
- 250 g orez natur
- 250 ml lapte
- 1 kg vişine
- 8 linguri de suc gros de mere
- 20 g miez de fistic
Mod de preparare:
Laptele se dă în clocot şi se adaugă orezul. Acesta se lasă apoi să fiarbă circa 15 minute la foc mic.
Se toarnă peste orez circa 250 ml de apă, se amestecă bine, după care se mai lasă totul la fiert încă 15 minute. Se amestecă din când în când.
Se spală vişinele, se curăţă de sâmburi şi se încing într-o altă crăticioară. Se îndulcesc cu 6 linguri de suc gros de mere.
Restul sucului se foloseşte pentru a îndulci orezul. La final, orezul se împarte în 4 castronele şi se serveşte alături de garnitura de vişine. Pe deasupra se presară fisticul.
Desert: orez cu visine
Pofta buna!
Chec cu fistic si visine din: faina, zahar, visine, fistic, pesmet, oua, praf de copt. Ingrediente: 250 g făină 300 g zahăr 300 g vișine (cirese) 100 g fistic 100 g pesmet 10 ouă 1 plic praf de copt Mod de preparare: Se scot sâmburii din vișine (cirese) și se presară cu pesmet. Fisticul se […]
Smoothie cu mar si visine din: visine, mar, menta, miere, gheata. Ingrediente: 1 ceaşcă de vişine coapte 1 măr 2-3 frunze de mentă proaspătă 1 lingură miere de salcâm 4-5 cuburi de gheaţă Mod de preparare: Se pun toate ingredientele în blender şi se mixează 2-3 minute. Savurati! Poate te intereseaza si: Smoothie […]
Dulceata aromata de visine cu lamaie
Dulceata aromata de visine cu lamaie din: visine, zahar, lamaie. Ingrediente: 2,5 kg de vişine 1,5 kg zahar zeama de la 1 lămâie Mod de preparare: Alegeţi 2,5 kg de vişine, le spălaţi şi le scoateţi sâmburii. Puneţi 1,5 kg zahăr peste ele şi le lăsaţi câteva ore acoperite, până ce zahărul s-a topit. […]
Pofta buna!
Foarte bun desertul