Desert: Panna cotta cu sos de caise
PrinteazaPanna cotta cu sos de caise din: gelatina, baton de vanilie, frisca, zahar, coaja de lamaie, caise, suc de lamaie, caisata si coniac.
- 10 g gelatina
- 1 baton de vanilie
- 750 ml frisca
- 125 g zahar
- 1 bucata coaja de lamaie
- 250 g caise
- 1 lingura suc de lamaie
- 2 linguri caisata
- 1 lingura coniac
Mod de preparare:
Se înmoaie gelatina. Se crestează pe lung batonul de vanilie şi se scoate mieziul. Se dau în fiert ambele cu frişcă, 75 g zahăir şi coajă de lămâie. Se lasă să fiarbă 15 minute, amestecând continuu.
Vasul se ia de pe foc şi se îndepărtează păstaia de vanilie şi coaja de lămâie. Gelatina se dizolvă în frişca fierbinte. Se clătesc cu apă rece formele. Se umplu cu frişcă şi se lasă la rece cca. 5-6 ore.
Se spală caisele, se trec prin apă rece şi se decojesc. Se taie jumătăţi, se golesc de sâmburi, se pasează şi se strecoară. Se fierbe piureul 5 minute cu 50 g zahăr şi suc de lămâie. Se înglobează caisata şi coniacul şi se lasă să se răcorească.
Formele se plojează puţin în apă fierbinte şi se răstoarnă pe farfurii. Panna cottta se serveşte împreună cu sosul.
Se ornează cu caise si frunze de ciocolată.
Pofta buna!