Desert cu pasta de curmale si seminte de susan

Printeaza

Desert cu pasta de curmale si seminte de susan din: faina, margarina, zahar pudra, pasta de curmale, seminte de susan, apa de portocal. Pasta de curmale se poate face uşor prin curăţarea curmalelor de sâmburi şl trecerea lor prin maşina de tocat.

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • 125 g margarina
  • 30 g zahar pudra
  • 250 g pasta de curmale
  • o lingura seminte susan
  • 2 linguri apa de portocal

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu margarina si zahărul si apoi se adaugă iaurtul.

Se lasă, după completa amestecare, să se odihnească aluatul timp de 60 de minute. Aluatul se întinde într-o foaie fină, de maximum un centi­metru grosime, si din ea se decupează cercuri mai mici sau mai mari.

Pasta de curmale se amestecă bine cu susanul si apa de portocale.

Pe jumătatea fiecărui cerc decupat se pune câte o lingură de umplutură, se pliază şi se presează cu dinţii unei furculiţe.

După umplere, se asază toate portofelele într-o tavă şi se coc 20 de minute.

Desert cu pasta de curmale si seminte de susan

Desert_cu_pasta_de_curmale_si_seminte_de_susan

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.