Desert cu pasta de curmale si seminte de susan
PrinteazaDesert cu pasta de curmale si seminte de susan din: faina, margarina, zahar pudra, pasta de curmale, seminte de susan, apa de portocal. Pasta de curmale se poate face uşor prin curăţarea curmalelor de sâmburi şl trecerea lor prin maşina de tocat.
Ingrediente:
- 250 g faina
- 125 g margarina
- 30 g zahar pudra
- 250 g pasta de curmale
- o lingura seminte susan
- 2 linguri apa de portocal
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu margarina si zahărul si apoi se adaugă iaurtul.
Se lasă, după completa amestecare, să se odihnească aluatul timp de 60 de minute. Aluatul se întinde într-o foaie fină, de maximum un centimetru grosime, si din ea se decupează cercuri mai mici sau mai mari.
Pasta de curmale se amestecă bine cu susanul si apa de portocale.
Pe jumătatea fiecărui cerc decupat se pune câte o lingură de umplutură, se pliază şi se presează cu dinţii unei furculiţe.
După umplere, se asază toate portofelele într-o tavă şi se coc 20 de minute.
Desert cu pasta de curmale si seminte de susan
Pofta buna!