Cornulețe cu nucă și gem: un desert tradițional din: unt, faina, zahar pudra, nuca, ou, extract de vanilie, zahar pudra. Cornulețele cu nucă și gem sunt un desert tradițional iubit de toată lumea. Această rețetă vă va încânta papilele gustative și vă va duce cu gândul la zilele copilăriei. Aflați cum să le pregătiți acasă […]
Desert cu pepene rosu, vin si frisca
PrinteazaDesert cu pepene rosu, vin si frisca din: aluat de patiserie, pepene rosu, zahar, vin alb sec, lamaie, frisca.
Ingrediente:
- 450 o aluat de patiserie
- 1 pepene roşu
- 50 g zahăr
- 200 ml vin alb sec
- 1 lămâie
- 750 ml frişca
Mod de preparare:
Aluatul dezghetat se intinde putin cu sucitorul si se taie cu forma de tort un cerc.
Se aseaza intr-o tava cu putin ulei si se coace 15 minute. restul aluatului se taie triunghiuri se se coc.
Pepenele se curata de seminte, se taie cubulete si se lasa la frigider.
Intr-o forma de tort cu pereti detasabili se aseaza blatul racit.
Gelatina se amesteca cu vinul, cu zaharul, sucul de lamaie si 25o ml de apa.
Se fierbe timp de doua minute si se lasa sa se racoreasca. Pe blat se pun cuburile de pepene si se toarna gelatina.
Se lasa la frigider 30 de minute, se scoate din forma si se orneaza cu frisca, triunghiuri de aluat, cu coaja de lamaie si cu bucati de pepene rosu.
Desert cu pepene rosu, vin si frisca
Pofta buna!
Banane Prăjite cu Unt și Zahăr – Un Desert Simplu și Savuros
Banane Prăjite cu Unt și Zahăr – Un Desert Simplu și Savuros din: banane, unt, zahar brun, scortisoara, inghetata. Vă invităm să descoperiți un desert rapid și delicios, care va cuceri cu siguranță orice papile gustative: bananele prăjite în unt și zahăr! Această rețetă ușor de preparat aduce un plus de dulceață și savoare bananelor, […]
Pofta buna!