Desert cu pere si ghimbir

Printeaza

Desert cu pere si ghimbir din: oua, unt, zahar, vanilie, smantana, cacao, ghimbir, faina, ciocolata, pere.

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 150 g unt 82% grăsime
  • 150 g zahăr brun
  • 100 g zahăr alb
  • 2 linguriţe extract de vanilie
  • 100 g smântână fermentată 20% grăsime
  • 75 g cacao neagră
  • 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras
  • 220 g făină albă
  • 150 g ciocolată neagră minimum 70% cacao
  • 3 pere medii brune
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Desert cu pere si ghimbir: Intr-un bol se amestecă cu ţelul untul împreună cu zahărul brun, zahărul alb şi extractul de vanilie. Se adaugă pe rând ouăle, apoi smântână fermentată.

Intr-un vas se amestecă făina împreună cu cacaua, praful de copt, bicarbonatul şi sarea. Se încorporează amestecul de făină în compoziţia din bol.

Se ţoacă ciocolată neagră şi se înglobează în compoziţia de prăjitură.

Se curăţă ghimbirul de coajă, se rade pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se adaugă peste aluat. Se curăţă perele, se toacă în cubuleţe şi se adaugă.

Se unge cu unt o tavă cu diametrul de 24 cm. Se dă tava la cuptorul încins la 185°C pentru 15 minute, după care se sqade temperatura la 175°C şi se coace pentru încă 45 de minute.

După ce este gata, se lasă prăjitura să se răcească complet în tavă, după care se transferă pe un platou şi se taie.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.