Desert cu pere si lapte de migdale

Printeaza

Desert cu pere si lapte de migdale din: lapte de migdale, cuisoare, nucsoara, scortisoara, fulgi de ovaz, oua, zahar, unt de cocos, pere, iaurt de nuca de cocos.

 

 

Ingrediente: Desert_cu_pere_si_lapte_de_migdale

  • 250ml lapte de migdale
  • 1/2 linguriţă de cuişoare măcinate
  • 1 linguriţă de nucşoară măcinată
  • 4 linguriţe de scorţişoară măcinată
  • 100g fulgi de ovăz
  • 3 ouă mari

Ingrediente pentru pere in caramel:

  • 2 linguri de zahăr
  • 75g unt de cocos
  • 2 pere, curăţate de coajă şi feliate subţire după îndepărtarea cotorului
  • 200g iaurt cu nucă de cocos, pentru servit

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă mare, combină laptele de migdale, cuişoarele, nucşoara şi 3 linguriţe de scorţişoară. Dă laptele în clocot.

Adaugă fulgii de ovăz şi fierbe-i în lapte 6 minute, la foc mic, amestecând constant, până când obţii o fiertură groasă şi cremoaşă, ca un griş.

Transfer-o într-un bol, acoper-o şi las-o să se răcească 20 de minute.

Intre timp, prepară perele caramel. Presară zahărul uniform într-o tigaie aşezată la foc mic.

Nu amesteca, aşteaptă până când începe să se topească şi capătă o culoare mai închisă pe alocuri.

Când mare parte din zahăr s-a topit, amestecă încet în el cu o lingură pentru a încorpora eventualele părţi uscate rămase.

Adaugă 25g unt de cocos. Tăvăleşte feliile de pere în scorţişoara rămasă, apoi pune-le în siropul caramel şi fierbe-le 5 minute, pâna când se înmoaie. Lasă-le deoparte.

Intoarce-te la grişul de ovăz, încorporând ouăle şi a doua linguriţă de sare, pentru a obţine un aluat lejer, ca de clătită.

Incinge cuptorul la 140°C şi pune farfuriile în el pentru a se încălzi.

Topeşte într-o tigaie puţin din untul de cocos rămas.

Când se încinge, pune în tigaie jumătăţi de polonic de aluat, la distanţă unele de celelalte şi prăjeşte-le câte 4 minute pe fiecare parte sau până când devin aurii.

Transferă-le pe o farfurie şi menţine-le calde în cuptor. Continuă să prăjeşti aluatul, în tranşe, adăugând unt de cocos dacă mai este nevoie.

Serveşte turtele cu câte o lingură de iaurt de cocos, peste care aşezi perele calde.

 

Desert cu pere si lapte de migdale

Desert_cu_pere_si_lapte_de_migdale

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.