Desert cu pere si lapte de migdale
PrinteazaDesert cu pere si lapte de migdale din: lapte de migdale, cuisoare, nucsoara, scortisoara, fulgi de ovaz, oua, zahar, unt de cocos, pere, iaurt de nuca de cocos.
- 250ml lapte de migdale
- 1/2 linguriţă de cuişoare măcinate
- 1 linguriţă de nucşoară măcinată
- 4 linguriţe de scorţişoară măcinată
- 100g fulgi de ovăz
- 3 ouă mari
Ingrediente pentru pere in caramel:
- 2 linguri de zahăr
- 75g unt de cocos
- 2 pere, curăţate de coajă şi feliate subţire după îndepărtarea cotorului
- 200g iaurt cu nucă de cocos, pentru servit
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă mare, combină laptele de migdale, cuişoarele, nucşoara şi 3 linguriţe de scorţişoară. Dă laptele în clocot.
Adaugă fulgii de ovăz şi fierbe-i în lapte 6 minute, la foc mic, amestecând constant, până când obţii o fiertură groasă şi cremoaşă, ca un griş.
Transfer-o într-un bol, acoper-o şi las-o să se răcească 20 de minute.
Intre timp, prepară perele caramel. Presară zahărul uniform într-o tigaie aşezată la foc mic.
Nu amesteca, aşteaptă până când începe să se topească şi capătă o culoare mai închisă pe alocuri.
Când mare parte din zahăr s-a topit, amestecă încet în el cu o lingură pentru a încorpora eventualele părţi uscate rămase.
Adaugă 25g unt de cocos. Tăvăleşte feliile de pere în scorţişoara rămasă, apoi pune-le în siropul caramel şi fierbe-le 5 minute, pâna când se înmoaie. Lasă-le deoparte.
Intoarce-te la grişul de ovăz, încorporând ouăle şi a doua linguriţă de sare, pentru a obţine un aluat lejer, ca de clătită.
Incinge cuptorul la 140°C şi pune farfuriile în el pentru a se încălzi.
Topeşte într-o tigaie puţin din untul de cocos rămas.
Când se încinge, pune în tigaie jumătăţi de polonic de aluat, la distanţă unele de celelalte şi prăjeşte-le câte 4 minute pe fiecare parte sau până când devin aurii.
Transferă-le pe o farfurie şi menţine-le calde în cuptor. Continuă să prăjeşti aluatul, în tranşe, adăugând unt de cocos dacă mai este nevoie.
Serveşte turtele cu câte o lingură de iaurt de cocos, peste care aşezi perele calde.
Desert cu pere si lapte de migdale
Pofta buna!