Profiterol Deluxe – Un Desert Delicios din: apa, unt, sare, faina, oua, smantana, ciocolata neagra, extract de vanilie, zahar pudra. Reteta Profiterol: Ingrediente: 1 cană (240 ml) apă 1/2 cană (113 grame) unt 1/4 linguriță sare 1 cană (120 grame) făină 4 ouă mari 1 cană (240 ml) smântână lichidă 200 grame ciocolată neagră, topită […]
Desert cu pere şi prune coapte
PrinteazaDesert cu pere şi prune coapte din: unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf de copt, smantana, prune, pere, lichior de pere, lamaie.
Ingrediente:
- 75 g unt
- 75 g zahăr
- 1 pachet zahăr vanilat
- 2 ouă
- 150 g făină
- 1 lingură praf de copt
- 2 linguri smântână
- 300 g prune
Ingrediente pere:
- 10 pere mici
- 2 linguri lichior de pere
- 1/2 lămâie, stoarsă
- 2 linguri zahăr vanilat
- unt, pentru forme
- făină, pentru tapetat
Mod de preparare:
Perele se curăţă de coajă şi se pun într-o oală. Se adaugă sucul de lămâie, lichiorul, zahărul vanilat şi puţină apă, astfel ca perele să fie acoperite.
Se lasă pe foc cinci minute, apoi se scot perele şi se lasă să se răcească.
Aluat: se scot sâmburii de la prune, care se taie în bucăţi.
Se separă ouăle, iar zahărul, gălbenuşurile, smântână, făina, untul şi zahăruil vanilat se amestecă până se obţine un aluat subţire.
Spre sfârşit se încorporează şi albuşurile şi se amestecă bine.
Aluatul se întinde într-o formă dată cu unt, apoi cu făină, se face câte o gaură în care se pun perele, după care se pun si bucăţile de prune, de jur-împrejurul acestora.
Se coace 15 minute; se poate servi cald sau rece.
Desert cu pere şi prune coapte
Brownie cu avocado – Desert Vegan
Brownie cu avocado – Desert Vegan din: avocado, zahar brut, cacao, lapte vegetal, extract de vanilie, praf de copt, sare, nuci sau bucati de ciocolata. Aceasta este o variantă sănătoasă și surprinzător de delicioasă a brownie-ului tradițional, cu avocado în loc de unt sau ouă, este nu numai delicioasă, dar și mai sănătoasă, fiind bogată […]
Pofta buna!