Desert cu pere
PrinteazaDesert cu pere din: pere, miere, cuisoare, faina, ulei presat la rece, apa, sare.
- 4 pere
- 4 lingurite miere
- 2 cuisoare
pentru aluat:
- 250 g faina
- 5 linguri ulei presat la rece
- 50 ml apa
- un praf sare
Mod de preparare:
Perele curăţate de coajă se pun la fiert cu două cuişoare şi apă timp de 10 minute. Intre timp, făina se amestecă bine cu uleiul si sarea si apoi se toarnă apă, puţin câte puţin pentru a ajuta legarea aluatului.
Se frământă un pic aluatul si apoi se împarte în patru părţi din care se întind patru mici foi ale căror margini se ridică puţin asemenea unui coşuleţ. Se ung cu miere, cu ajutorul unei pensule.
Perele fierte se taie felii fără a le despărţi complet de codiţă şi se aşază în coşuleţul de aluat. Se ung din nou cu miere fructele şi se dau la cuptor pentru 20 de minute.
Desert cu pere
Pofta buna!