Desert cu piure de castane si ciocolata alba
PrinteazaDesert cu piure de castane si ciocolata alba din: piure de castane decongelat, frişcă lichidă, oua, ciocolata alba, alune sau nuci, castane confiate, frisca.
Ingrediente:
- 350 g piure de castane decongelat
- 400 ml frişcă lichidă
- 3 gălbenuşuri
- 200 g ciocolată albă
- 2 albuşuri
Pentru servit:
- alune sau nuci
- castane confiate
- frişcă
Mod de preparare:
Piureul de castane foarte bine scurs se mixează. Separat, se bate spumă un albuş care se adaugă apoi în piureul de castane, se amestecă si se dă la rece. Ciocolata albă se topeşte şi se amestecă întâi cu 200 ml frişcă bătută şi un albuş.
Apoi, se bat restul de 200 ml frişcă şi se adaugă odată cu cele 3 gălbenuşuri. Se amestecă bine. In cupe se toarnă straturi alternative de ciocolată albă şi piure de castane si se dau la rece pentru minimum 2 ore.
Se servesc ornate cu nuci, alune, frişcă şi castane confiate.
Desert cu piure de castane si ciocolata alba
Pofta buna!