Placinta cu rata si fistic din: faina, sare, untura, oua, piept de rata, fistic, vin, caise. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 1 linguriţă cu sare 150 g untură 1 ou 200 ml apă Pentru jeleu: 5 foi de gelatină 300 ml supă de pui Pentru umplutura: 4 piepţi de raţă, fără piele şi os […]
Desert: Placinta cu mere
PrinteazaDesert: Placinta cu mere din: faina, margarina, galbenusuri, mar, zahar, lamaie, zahar vanilat, scortisoara si sare.
- 350 g faina
- 100 g margarina
- 3 galbenusuri
- 800 g cubulete de mar
- 150 g zahar
- 1 lamaie
- 1 lingurita zahar vanilat
- 1 lingurita scortisoara rasa
- un varf cutit de sare
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron făina cu margarina tăiată în cubuleţe, 20g zahăr şi puţină sare.
Când amestecul este omogen, adăugaţi gălbenuşurile şi 50ml apă rece.
Frământaţi aluatul obţinut, acoperiţi-l cu folie şi puneţi-l la rece pentru o jumătate de oră. împărţiţi aluatul în două şi întindeţi din fiecare câte o foaie dreptunghiulară.
Puneţi într-o tavă unsă şi tapetată o foaie de aluat, îmbrăcând şi pereţii tăvii.
Amestecaţi cubuleţele de măr cu zahărul rămas, coaja rasă şi sucul de lămâie, vanilia şi scorţişoara.
Turnaţi amestecul peste foaia de aluat. Purteţi deasupra a doua foaie, apăsaţi cu o furculiţă peste marginea aluatului.
Coaceţi plăcinta în cuptorul încins 45 de minute.
Placinta cu mere
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!