Desert polonez

Printeaza

Desert polonez: Un desert de origine poloneză, baba cu rom, sau baba au rhum cum o numesc francezii, a ajuns în Franţa prin intermediul contelui Stanislas Lesczinski (1677 – 1766), regele Poloniei care a fost exilat în Lorena, împreună cu un numeros alai de curteni polonezi.

Varianta poloneză, numită babka, este un fel de chec cu stafide, care se coace într-o formă cilindrică despre care se spune că seamănă cu poalele fustelor unei bătrâne (baba înseamnă “bunică” în poloneză).

Bucătarul contelui a transformat checul într-un desert senzual, îmbibându-l cu o cantitate generoasă de rom.

In prezent, se coace în forme rotunde individuale. Aluatul de pandişpan este foarte aerisit, astfel încât absoarbe uşor siropul turnat cu generozitate după ce se scoate din cuptor. Baba se decorează la urmă cu smântână, fire de angelică şi cireşe glasate.

Desert polonez: Baba cu rom sunt rareori preparate în casă, şi se cumpără de regulă din cofetării.

 

 

 

 

 

Desert cu ciocolata si nuci

Desert cu ciocolata si nuci din: aluat, nuci, cacao, unt, zahar, rom. Ingrediente: 1 pachet aluat de foietaj 300 g nuci 2 linguri cacao 25 g unt 2 linguri zahăr 1 fiolă esenţă de rom     Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la treapta 4. Amestecaţi cacaua cu zahărul, opăriţi cu 3-4 linguri de apă […]

Budinca de cozonac – Un desert perfect

Budinca de cozonac din: oua, lapte, zahar, lamaie, unt, stafide. Ingrediente: resturi de cozonac (circa 500 g) 2-3 ouă 500 ml lapte 2-3 linguri zahăr coajă de lămâie rasă 50 g unt 70 g stafide   Mod de preparare: Se mărunţesc resturile de cozonac şi se pun într-o formă de budincă, unsă cu unt. Se […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.