Desert cu ciocolata si nuci din: aluat, nuci, cacao, unt, zahar, rom. Ingrediente: 1 pachet aluat de foietaj 300 g nuci 2 linguri cacao 25 g unt 2 linguri zahăr 1 fiolă esenţă de rom Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la treapta 4. Amestecaţi cacaua cu zahărul, opăriţi cu 3-4 linguri de apă […]
Desert polonez
PrinteazaDesert polonez: Un desert de origine poloneză, baba cu rom, sau baba au rhum cum o numesc francezii, a ajuns în Franţa prin intermediul contelui Stanislas Lesczinski (1677 – 1766), regele Poloniei care a fost exilat în Lorena, împreună cu un numeros alai de curteni polonezi.
Varianta poloneză, numită babka, este un fel de chec cu stafide, care se coace într-o formă cilindrică despre care se spune că seamănă cu poalele fustelor unei bătrâne (baba înseamnă “bunică” în poloneză).
Bucătarul contelui a transformat checul într-un desert senzual, îmbibându-l cu o cantitate generoasă de rom.
In prezent, se coace în forme rotunde individuale. Aluatul de pandişpan este foarte aerisit, astfel încât absoarbe uşor siropul turnat cu generozitate după ce se scoate din cuptor. Baba se decorează la urmă cu smântână, fire de angelică şi cireşe glasate.
Desert polonez: Baba cu rom sunt rareori preparate în casă, şi se cumpără de regulă din cofetării.
Budinca de cozonac – Un desert perfect
Budinca de cozonac din: oua, lapte, zahar, lamaie, unt, stafide. Ingrediente: resturi de cozonac (circa 500 g) 2-3 ouă 500 ml lapte 2-3 linguri zahăr coajă de lămâie rasă 50 g unt 70 g stafide Mod de preparare: Se mărunţesc resturile de cozonac şi se pun într-o formă de budincă, unsă cu unt. Se […]
Pofta buna!