Desert cu portocale si ciocolata din: faina, oua, zahar, praf de copt, dulceata, portocala, miere, unt, ciocolata. Ingrediente: 1 portocală 80 g făină 3 ouă 100 g zahăr 1/2 linguriţă praf de copt 300 g dulceaţă de trandafiri 1 linguriţă miere 170 g ciocolată neagră 55 g unt Mod de preparare: Pentru ca prăjitura […]
Desert cu portocale, ciocolata si branza dulce
PrinteazaDesert cu portocale, ciocolata si branza dulce din: biscuiţi cu cacao, ciocolata menaj, branza dulce, smântână, zahăr pudră, esenţă de vanilie, portocale.
Ingrediente:
- 200 g biscuiţi cu cacao
- 200 g ciocolată menaj
- 500 g brânză dulce
- 200 g smântână
- 100 g zahăr pudră
- 1 lingură esenţă de vanilie
- 2 portocale
Mod de preparare:
Topeşti la bain-marie ciocolata menaj. Biscuiţii îi mărunţeşti pe planşeta de lemn, folosind un sucitor. Amesteci apoi într-un castron ciocolata şi biscuiţii zdrobiţi.
Separat, amesteci brânza dulce, smântână, zahărul pudră şi esenţa de vanilie.
Tapetezi cu o folie alimentară transparentă un castron de inox sau de ceramică, o întinzi bine, apoi repartizezi ciocolata amestecată cu biscuiţi, până când stratul de blat este uniform.
Pui castronul la frigider, până când baza desertului se întăreşte, apoi torni în formă amestecul de brânză.
Dai din nou la frigider, pentru a se întări.
Intre timp, decojeşti portocalele şi le desfaci felii. Prăjitura rece o decorezi cu felii de portocală, apoi scoţi desertul din folie si îl servesti rece.
Pofta buna!
poate iti place si:
Desert de portocale
Desert de portocale din: zahar, suc de portocale, gem de portocale, oua, smntana, lapte, portocala. Ingrediente: 175 g zahăr 2 linguri de suc de portocale 3 linguri de gem de portocale 4 ouă 250 ml smântână dulce 300 ml lapte 1 portocală netratată Mod de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la 175 °C (ventilator 155 […]
Pofta buna!